Na een succesvolle editie van het Boretti na-Tour criterium tijdens Herentals Fietst en de Boretti Classico, verleent Boretti nu ook zijn naam aan het BBQ kampioenschap in Herentals.  Hertals vzw organiseerde al twee geslaagde edities van het Kempisch Kampioenschap BBQ op de grote markt in Herentals.  Zowel teams, bezoekers, juryleden als sponsors loofden de geweldige sfeer en goede organisatie van dit evenement.  Toen de vraag rees om het kampioenschap van Kempisch naar Belgisch uit te breiden, is Boretti hier dan ook snel opgesprongen om aan dit initiatief mee te werken.

Ploegen vanuit alle windstreken zakken op 13 en 14 september af naar Herentals om het tegen elkaar op te nemen in de strijd om wie het beste culinaire gerechten klaar maakt op de BBQ.

Op zondag, de grote wedstrijddag, moeten de verschillende teams met opgelegde ingrediënten een 4 gangenmenu maken voor een jury. Daarnaast maken ze ook lekkere BBQ hapjes die het publiek kan komen proeven.

Omdat BBQ een feest moet zijn, is er ook een prijs voor het meeste amusement te verdienen. Zo sporen we de teams aan om er een echt festijn van te maken.  De spannende strijd tussen de teams, de ambiance met live muziek en randanimatie en de lekkere hapjes maken dat dit evenement  een topdag wordt voor groot en klein.

Het eerste gerecht wordt ingediend om 12 uur, de prijsuitreiking is om 18u30.  Alle info: www.vzwhertals.be

Foto's editie 2013 / Nnieuws.